Rýžový chléb z domácí pekárny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 150 g Rýže loupaná
  • 425 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.5 kávová lžička Mléko plnotučné sušené
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 44.6 mg
  • Draslík 38.6 mg
  • Vláknina 6221.2 mg
  • Vitamín A 6221.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme v mírně osolené vodě. Do domácí pekárny pak dáme 240 ml vlažné vody, rozšlehané vejce, rozpuštěné máslo, sušené mléko, uvařenou rýži, sůl, cukr, mouku a droždí. Zapneme Základní program.

  • 2

    Po ukončení programu necháme chléb vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu