Vepřový steak s pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 2000 g Vepřová pečeně
  • 20 g Sůl
  • 200 g Paprikové lusky čerstvé
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 50 g Feferony sterilované
  • 600 g Pomeranče
  • 1 g Zázvor mletý
  • 10 g Česnek
  • 150 ml Olej stolní
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 765 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 944 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 152.4 mg
  • Draslík 764.5 mg
  • Vláknina 3693 mg
  • Vitamín A 3693 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme silnější plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, naskládáme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou.

  • 2

    Marinádu připravíme ze strouhané cibule, utřeného česneku, jemně krájených paprikových lusků, části oleje, vína, feferonek a koření. Maso necháme marinovat.

  • 3

    Potom jednotlivé porce z marinády vyjmeme, necháme okapat a na druhé části oleje je zvolna opečeme.

  • 4

    Opečené maso vyjmeme, do výpeku nalijeme zbylou marinádu, povaříme, dosolíme, přecedíme a krátce převaříme.

  • 5

    Při podávání klademe porce na teplý talíř, přeléváme šťávou a ozdobíme oloupaným, na kolečka nakrájeným pomerančem.

Komentáře k receptu