Domácí perníkový chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Cukr krupice
  • 20 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 115 g Cukr moučkový
  • 50 g Mandle
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Koření perníkové
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Kakao
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 70.1 mg
  • Draslík 492.6 mg
  • Vláknina 5461.4 mg
  • Vitamín A 5461.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme vlažné mléko, vejce, rozpuštěné máslo, mouku, cukr, kakao, perníkové koření a prášek do pečiva.

  • 2

    Vzniklé těsto nalijeme do domácí pekárny. Zapneme program Pečení. Chléb by se měl péct 85 minut.

  • 3

    Po upečení chléb polijeme polevou, kterou připravíme smícháním moučkového cukru, citronové šťávy a horké vody. Nakonec chléb posypeme nasekanými mandlemi a můžeme podávat.

Komentáře k receptu