Chléb s čokoládovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Máslo čerstvé
  • 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cukr krupice
  • 100 g Cukr moučkový
  • 150 g Čokoláda na vaření
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1072 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 248.2 mg
  • Draslík 79.2 mg
  • Vláknina 6989.6 mg
  • Vitamín A 6989.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    100 g čokolády na vaření rozpustíme v mléce, poté přidáme 200 g másla a necháme vychladnout. Do směsi přidáme 200 g cukru, vejce, mouku, 2 lžíce kakaa, prášek do pečiva a pořádně zamícháme.

  • 2

    Vzniklé těsto nalijeme do domácí pekárny a zapneme program Pečení.

  • 3

    Ve vodní lázni rozpustíme zbylých 50 g čokolády na vaření a necháme zchladnout, ale ne ztuhnout.

  • 4

    V jiné misce utřeme 100 g másla s moučkovým cukrem, žloutkem a 1 lžíci kakaa. Do směsi pomalu přimícháme rozpuštěnou čokoládu na hladký krém, kterým potřeme vychladlý chléb.

Komentáře k receptu