Čínská polévka s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 500 g Zeleninová směs čínská - mražená
  • 100 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 828 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 14.2 mg
  • Draslík 287.3 mg
  • Vláknina 4292.3 mg
  • Vitamín A 4292.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Slaninu rozkrájíme na kostičky. Parmezán jemně nastrouháme.

  • 2

    V širokém hrnci na lžíci oleje osmažíme slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek, přilijeme zeleninový vývar, přisypeme zeleninovou směs a rýži. Vývar přivedeme rychle k varu a s odklopenou pokličkou vaříme 15 minut na středním ohni. Během vaření občas zamícháme.

  • 3

    Ke konci vaření přimícháme rajčatový protlak, polévku dochutíme pepřem a solí a necháme ještě krátce přejít prudkým varem.

  • 4

    Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu