Hovězí závitek s houbami a kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Houby sušené
  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 456 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 116.9 mg
  • Draslík 2749.3 mg
  • Vláknina 23229.5 mg
  • Vitamín A 23229.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 603 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby namočíme na 15 až 30 minut do vlažné vody, pak je slijeme a necháme v sítu okapat.

  • 2

    Z kapusty odstraníme vnější listy, 8 pěkných zdravých opatrně odebereme a krátce je povaříme v osolené vařící vodě. Listy pak necháme okapat. Suché rozložíme na pracovní plochu tak, aby vytvořily obdélník o rozměru přibližně 30 x 20 cm.

  • 3

    Zbylou kapustu opláchneme pod studenou vodou a okapanou nakrájíme na větší kousky.

  • 4

    Hovězí maso omyjeme a osušíme, rozklepeme na velký plátek, který opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z obou stran prudce osmažíme. Pak ho vyjmeme a položíme na kapustové listy.

  • 5

    Nakrájenou kapustu krátce podusíme ve výpeku po smažení masa a zalijeme vývarem.

  • 6

    Houby rovnoměrně rozprostřeme na maso, listy s masem stočíme a zajistíme proti rozbalení párátky nebo pevnou nití.

  • 7

    Do pekáče rozložíme směs z pánve, přidáme závitek, pekáč přikryjeme a pečeme 30 minut v troubě, předehřáté na 160 stupňů. Pak pekáč odkryjeme a pečeme ještě 10 až 15 minut.

  • 8

    Upečený závitek nakrájíme na plátky, zeleninu ochutíme pepřem a solí. Maso podáváme samostatně na talířích s listy kapusty, zeleninu v misce.

Komentáře k receptu