Hovězí závitek s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 5 ml Sůl
  • 5 ml Pepř černý mletý
  • 5 ml Nové koření mleté
  • 10 ml Olej stolní
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 5 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 plátek Anglická slanina
  • 4 plátek Hovězí libové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 136 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 4842 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 534.8 mg
  • Vláknina 13178.2 mg
  • Vitamín A 13178.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a naklepeme. Jednu stranu masa osolíme a opepříme. Potom ji vyložíme plátky slaniny, okurky si nasekáme na tenká kolečka, rozložíme je na slaninu.

  • 2

    Cibuli zbavíme slupky, nadrobno nasekáme a navrstvíme na okurky. Steaky zarolujeme, zpevníme buďto jehlami či špejlemi, nebo je zavážeme nití. Okraje zavineme.

  • 3

    Houby řádně očistíme, omyjeme a nasekáme na malé kostičky. Ve velkém pekáči si předehřejeme olej, závitky na něm ze všech stran osmahneme. Po 5 minutách přidáme houby, přikryjeme poklicí a smažíme další 2 minuty. Vše zalijeme rajským protlakem, za stálého míchání necháme dusit ještě zhruba 1 minutu. Na závěr osolíme, opepříme, přidáme nové koření a bobkový list.

  • 4

    Pekáč zalijeme 1/3 zeleninového vývaru a pod poklicí necháme důkladně podusit 45 minut. Občas zamícháme a porce otočíme, postupně zaléváme vývarem. Hotové závitky vyjmeme a zalijeme omáčkou s houbami. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu