Vepřové plátky s pikantní pórkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 684.2 mg
  • Vláknina 3767.8 mg
  • Vitamín A 3767.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme. Citronovou šťávu smícháme s 2 lžícemi oleje, medem a česnekem, směs dochutíme oreganem, pepřem a solí.

  • 2

    Vepřové maso omyjeme, naporcujeme na plátky, osušíme, vložíme je do marinády a necháme 10 až 15 minut v chladnu.

  • 3

    Pórky omyjeme a nakrájíme na plátky.

  • 4

    Plátky masa vyjmeme z marinády a osušíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm smažíme z obou stran 5 minut. Pak k němu přilijeme marinádu, přidáme nakrájený pórek a pod pokličkou ho 10 minut dusíme na mírném ohni.

  • 5

    Měkké plátky masa rozložíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu