Pikantní vepřové plátky s polentou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 170 g Pesto rajčatové
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Polenta
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 788 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 46 mg
  • Draslík 300.8 mg
  • Vláknina 6489.3 mg
  • Vitamín A 6489.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si marinádu promícháním rajčatového pesta, nasekanou bazalkou, citrónovou šťávou a olivovým olejem.

  • 2

    Připravíme maso, ostrým nožem odřízneme bílou blánu na povrchu, vložíme maso do mísy a z obou stran zalijeme polovinou marinády. Zbývající marinádu dáme stranou. Zakryjeme mísu a 30 minut necháme marinovat.

  • 3

    Poté grilujeme. Elektrický či deskový gril rozpálíme a nad rošt položíme dortovou mřížku. Rozložíme na ni maso a 20 minut grilujeme z obou stran. Občas potřeme marinádou.

  • 4

    Nakrájíme polentu na plátky 10x7cm a potřeme olejem z obou stran a 5 minut grilujeme z obou stran na roštu potřeném olejem.

Komentáře k receptu