Závitky z kuřecího masa s žampiony a kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 64.5 mg
  • Draslík 1641.2 mg
  • Vláknina 11239.8 mg
  • Vitamín A 11239.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 303.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou, necháme je okapat a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Z kapusty odstraníme vnější listy, několik pěkných zdravých listů opatrně odebereme a krátce je celé povaříme v osolené vařící vodě. Listy pak necháme okapat. Suché rozložíme na pracovní plochu tak, aby vytvořily obdélníky velké přibližně jako plátky masa.

  • 3

    Zbylou kapustu opláchneme pod studenou vodou a okapanou nakrájíme na větší kousky.

  • 4

    Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, rozřízneme na větší plátky, které opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z obou stran prudce osmažíme. Potom vyjmeme a položíme na kapustové listy. Žampiony rovnoměrně rozprostřeme na maso, listy s masem stočíme a zajistíme proti rozbalení párátky nebo pevnou nití.

  • 5

    Nakrájenou kapustu krátce podusíme ve výpeku po smažení masa, zalijeme vývarem a promícháme.

  • 6

    Do pekáče rozložíme směs z pánve, přidáme závitky, pekáč přikryjeme a pokrm pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 160 stupňů. Potom pekáč odkryjeme a pečeme ještě 5 až 10 minut.

  • 7

    Upečené závitky nakrájíme na plátky, zeleninu ochutíme pepřem a solí. Maso podáváme samostatně na talířích s listy kapusty, zeleninu v misce.

Komentáře k receptu