Jihočeská hříbková polévka se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Houby sušené
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 184 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 137.7 mg
  • Draslík 902.3 mg
  • Vláknina 13658.8 mg
  • Vitamín A 13658.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 103.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a najemno nakrájíme, případně nahrubo nastrouháme. Petrželovou nať opláchneme studenou vodou a najemno nasekáme.

  • 2

    Z vajíček a mouky v misce vytvoříme tuhé těstíčko.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm připravenou zeleninu, zalijeme ji vodou, přisypeme houby, opepříme, osolíme a necháme vařit.

  • 4

    Z těstíčka lžičkou vykrajujeme malé noky a vkládáme je do vařící polévky. Když vyplavou, přimícháme smetanu a polévku ještě jednou dochutíme pepřem a solí.

  • 5

    Podáváme posypanou nakrájenou natí petrželky.

Komentáře k receptu