Topinky s fazolemi a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 160 g Ciabatta
  • 6 g Sůl mořská
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Olej olivový
  • 15 ml Ocet vinný červený
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1083 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 331.2 mg
  • Vláknina 13735 mg
  • Vitamín A 13735 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole z konzervy scedíme, česnek oloupeme a nakrájíme na plátečky, 1 stroužek dáme stranou, rozmarýn posekáme. V pánvi rozehřejeme trošku olivového oleje, přisypeme plátečky česneku a osmažíme dorůžova. Přidáme fazole, podusíme a odstavíme. Zakápneme octem, osolíme, opepříme a rozmačkáme.

  • 2

    Ciabattu nakrájíme na plátky, opečeme nasucho v topinkovači, potřeme 1 stroužkem česneku, panenským olejem a vyskládáme na servírovací talíř. Na topinky naneseme horkou fazolovou směs, posypeme rozmarýnem a podáváme.

Komentáře k receptu