Vaječná omeleta se šalotkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 100 ml Smetana sladká 12%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Šalotka
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 272.3 mg
  • Draslík 433.6 mg
  • Vláknina 1447.3 mg
  • Vitamín A 1447.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky. Bylinky omyjeme, necháme oschnout a nadrobno nasekáme. Šalotku oloupeme a najemno nasekáme.

  • 2

    Na pánvi si rozehřejeme máslo, dokud nezačne pěnit. Na pánev vložíme žampiony společně se šalotkou a za stálého míchání důkladně osmažíme.

  • 3

    Vejce si našleháme společně se smetanou a smícháme s nasekanými bylinkami. Třepeme pánví. Těsto osolíme, opepříme a přidáme cayenský pepř. Vaječnou směsí zalijeme houby a zasypeme nastrouhaným sýrem. Omeletu necháme ztuhnout na mírném ohni a občas pánví zatřeseme.

Komentáře k receptu