Vaječná omeleta Suisse

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Sýr Gouda 45%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 648 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 543 mg
  • Draslík 170 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánev s nepřilnavým povrchem nebo na suchou železnou pánev dáme na střední oheň rozehřát máslo. Když se máslo začíná škvařit, vlijeme na pánev rozšlehaná osolená vejce, která vidličkou zespodu stále mícháme, aby omeleta byla stejnoměrně zahuštěná. Jakmile hmota zpola ztuhne, zesílíme oheň a necháme zespoda zapéci.

  • 2

    Potom vidličkou sebereme kraje nejdříve u držadla pánve, opatrně je zavineme do středu – a poklepem na konec držadla docílíme, že se omeleta stejnoměrně zavine. Dopečeme a sesuneme na talíř.

  • 3

    Omeleta musí být vláčná, nahoře ji necháme zapéci dorůžova.

Komentáře k receptu