Artyčoky v bramborách
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 100 g Fazolové lusky zelené
 - 400 g Shiitake houby
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 4 ks Artyčoky
 - 4 ks Brambory
 - 12 ks Karotka baby
 - 2 ks Badyán
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.03 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
 - Sacharidy 131 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 1061 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 131 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 4476.9 mg
 - Vláknina 120483 mg
 - Vitamín A 120483 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 134.1 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory řádně očistíme kartáčkem, ale neloupeme! Následně je opláchneme pod tekoucí vodou a podélně rozkrojíme napůl. Vydlabeme dužninu, aby vznikla bramborová vanička. Vše osolíme a vložíme do trouby, kterou nastavíme na 200°C a 15 minut pečeme.
 - 
                                2
Artyčoky očistíme, odstraníme nejedlé části a nakrájíme na 10 dílů. Cibulky a houby očistíme. Mrkve opláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme je slupek a část natě odložíme bokem. Fazolky opláchneme, očistíme a nakrájíme na kosočtverce.
 - 
                                3
Mrkve společně s fazolkami umístíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a necháme je spařit. Bramborovou dužinu uhněteme do kuliček. Kuličky smícháme společně s cibulí, artyčoky a houbami a celou směs osmahneme na oleji s badyánem.
 - 
                                4
Osolíme, opepříme, přidáme trochu prolisovaného česneku a dochutíme tymiánem. Celou směs umístíme do vaniček a ihned podáváme.