Dietní salát po Indicku
Suroviny
- 1 kávová lžička Med včelí
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Mrkev kořen
 - 3 ks Rajčata
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 3 ks Červená řepa
 - 3 ks Paprika červená
 - 3 ks Okurka salátová
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Chilli omáčka
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 174 g
 - Sodík 346 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1685.5 mg
 - Vláknina 30133.2 mg
 - Vitamín A 30133.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okurku zbavíme slupky, opláchneme a společně s paprikou nasekáme na kostičky. Rajčata rozkrojíme na čtyři díly. Mrkev zbavíme slupek a na slzičkovém struhadle důkladně nastrouháme.
 - 
                                2
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme. Vložíme ji do hrnce s vlažnou vodou a uvedeme k bodu varu. Vaříme asi 4 minuty. Salátové listy omyjeme a necháme okapat. Na zálivku smícháme vinný ocet, med, pepř, sůl, chilli omáčku a citronovou šťávu. Do velké mísy úhledně umístíme veškerou zeleninu a zalijeme zálivkou. Můžeme podávat.