Klobásy dušené v černém pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Klobása uzená
  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.4 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 2.9 mg
  • Draslík 75.8 mg
  • Vláknina 1756.3 mg
  • Vitamín A 1756.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme najemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme sádlo a ze všech stran na něm opečeme klobásy. Pak přisypeme cibuli, necháme ji zesklovatět, zaprášíme moukou a krátce ji osmažíme. Do pánve přilijeme pivo, podle chuti přidáme pepř a sůl, přikryjeme pokličkou a dusíme přibližně 15 minut.

  • 3

    Petrželku omyjeme studenou vodou, necháme okapat a najemno ji nasekáme.

  • 4

    Dušené klobásy podáváme teplé, posypané nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu