Dušené klobásy po toskánsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 400 g Fazole bílé
  • 200 g Polenta
  • 400 g Klobása vepřová
  • 150 ml Víno bílé
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1050 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 133 g
  • Sodík 1533 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 105 g
  • Cholesterol 83 mg
  • Draslík 2602.3 mg
  • Vláknina 43503.8 mg
  • Vitamín A 43503.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na lžíci oleje osmažíme dohněda klobásy. Obracíme, poté vyjmeme a dáme stranou.

  • 2

    Přidáme zbylý olej, nakrájenou cibuli, celer, mrkev, česnek a 4 minuty smažíme, dokud se zelenina nezbarví.

  • 3

    Vařící vodou zalijeme rajčata a po 30 vteřinách vyndáme a oloupeme, dužinu nakrájíme na čtvrtiny.

  • 4

    Klobásy vrátíme do pánve, přilijeme víno a přidáme rajčata, sůl a pepř. 20 minut dusíme, přidáme fazole a ještě 10 minut dusíme.

  • 5

    Přivedeme k varu litr vody s lžičkou soli. Vsypeme polentu a 5 minut mícháme, dokud směs nezhoustne a není hladká.

  • 6

    Přidáme máslo, rozdělíme na talíře a ozdobíme petrželí.

  • 7

    Podáváme s dušenými klobásami.

Komentáře k receptu