Špagety s piniovými semínky po Italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Špagety
  • 25 g Petržel - nať
  • 115 g Oříšky piniové
  • 400 g Artyčoky
  • 55 g Sýr Čedar
  • 15 ml Olej slunečnicový
  • 90 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 873 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 14.4 mg
  • Draslík 649.2 mg
  • Vláknina 14421.2 mg
  • Vitamín A 14421.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.8 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny povaříme ve slané vodě s trochou slunečnicového oleje cca 10 minut. Přecedíme a odložíme na teplé místo.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olivový olej, osmahneme na něm česnek a cibuli. Smažíme cca 5 minut za občasného míchání.

  • 3

    Zasypeme petrželkou, piniovými semínky a artyčoky. Smažíme dalších 5 minut. Smícháme s těstovinami a za občasného míchání ohříváme. Přidáme špetku soli a pepře. Přidáme nastrouhaný čedar a ihned podáváme.

Komentáře k receptu