Plíčky z kůzlete na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Celer bulvový
  • 50 g Celer bulvový
  • 100 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mrkev kořen
  • 50 g Mrkev kořen
  • 100 g Okurky nakládané
  • 300 g Petržel kořen
  • 50 g Petržel kořen
  • 700 g Kůzlečí maso
  • 300 g Játra kůzlečí
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Voda pitná
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 877 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 264 g
  • Sodík 861 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 200.3 mg
  • Draslík 1434.6 mg
  • Vláknina 15515 mg
  • Vitamín A 15515 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.8 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plíčky i se srdíčkem a játra očistíme, propláchneme a necháme okapat. Kořenovou zeleninu očistíme a necháme vcelku. Cibuli nakrájíme nadrobno, nakládané okurky oloupeme a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Maso s kořením a zeleninou uvaříme doměkka a scedíme, vývar odložíme. Maso nakrájíme na kousky, zeleninu použijeme jinak. Cibuli s další na kousky nakrájenou zeleninou osmažíme na oleji, zaprášíme moukou a zalijeme odloženým vývarem. Do vývaru vmícháme sůl, mletý pepř a na mírném plameni za občasného míchání vaříme zhruba půl hodiny. Poté přimícháme cukr, citronovou šťávu, hořčici a šlehačku. Lehce provaříme a přecedíme.

  • 3

    Do scezené omáčky vložíme uvařené maso, nakrájené okurky, chvilku povaříme a nakonec přidáme máslo.

Komentáře k receptu