Hovězí polévka Brunoise

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Celer bulvový
  • 100 g Celer bulvový
  • 40 g Hrášek
  • 40 g Kapusta hlávková
  • 40 g Květák
  • 50 g Kuřecí křídla
  • 500 g Hovězí maso přední
  • 80 g Žaludky drůbeží
  • 40 g Fazolové lusky zelené
  • 30 g Karotka
  • 50 g Kuřecí krk
  • 200 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 498 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 66.3 mg
  • Draslík 763.9 mg
  • Vláknina 8854.2 mg
  • Vitamín A 8854.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer a karotku nakrájíme na drobné kostky, kapustu na tenké proužky, fazolové lusky na centimetrové kousky, květák rozebereme na růžičky a hrášek vyloupeme z lusků.

  • 2

    Z přecezeného hovězího vývaru odebereme 250 ml, přidáme vodu a přivedeme k varu.

  • 3

    Přidáme připravenou zeleninu, stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme přibližně 20 minut, dokud zelenina nezměkne. Uvařenou zeleninu i se zbytkem vývaru, ve kterém se vařila, rozdělíme do talířů nebo do misek, zalijeme horkým hovězím vývarem a ihned podáváme.

  • 5

    Minutkový hovězí vývar [50236]:

  • 6

    Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky a křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.

Komentáře k receptu