Hovězí polévka s knedlíčky a těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr Parmezán
  • 225 g Hovězí maso mleté
  • 90 g Těstoviny Spaghettini
  • 1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 30 ml Mléko polotučné
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1099 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 110.6 mg
  • Draslík 415.2 mg
  • Vláknina 1608.5 mg
  • Vitamín A 1608.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme masové knedlíčky. Z chleba odstraníme kůrku a nalámeme jej na menší kousky do misky, přilijeme mléko a necháme chvíli odstát, aby se chléb nasákl. V další misce smícháme mleté hovězí maso, česnek, 30g nastrouhaného parmezánu, petržel a vejce.

  • 2

    Z chleba vymačkáme přebytečné mléko a přidáme jej k masové směsi. Nakonec přisypeme nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř. Takto připravenou smě prohněteme a vytvoříme malé knedlíčky.

  • 3

    Osolený a opepřený hovězí vývar přivedeme k varu a vložíme do něj masové knedlíčky a těstoviny nalámané na malé kousky. Opatrně promícháme. Uvedeme opět do varu a necháme vařit 8 minut. Polévku podle chuti dokořeníme.

  • 4

    Podávame se zbylým nastrouhaným parmezánem a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu