Plněné dukátové buchtičky se šodó

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 180 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 80 g Vejce slepičí
  • 5 g Sůl
  • 110 g Cukr krupice
  • 50 g Cukr krupice
  • 30 g Droždí
  • 5 g Citronová kůra
  • 2 g Citronová kůra
  • 110 g Olej rostlinný
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Tvaroh měkký
  • 50 g Cukr krystal
  • 100 ml Rum
  • 180 ml Mléko plnotučné
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Vanilkový lusk
  • 1 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1574 kcal
  • Sacharidy 185 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 850 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 678.7 mg
  • Draslík 451.6 mg
  • Vláknina 9081 mg
  • Vitamín A 9081 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 10.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1553.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce utřeme droždí se lžící cukru, přimícháme lžíci vlažného mléka a lžíci mouky, necháme na teplém místě vykynout. Do mísy prosijeme mouku, vmícháme vzešlý kvásek, zbylý cukr a mléko, rozšlehaná vejce, sůl vanilkový cukr, citronovou kůru a olej. Vypracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě vykynout.

  • 2

    V mezičase připravíme náplň. Tvaroh utřeme s cukrem, přimícháme vanilkový cukr, šlehačku, citronovou kůru a rozpůlené mandle, které jsme spařili a oloupali.

  • 3

    Z vykynutého těsta krájíme malé kousky, plníme připravenou náplní, klademe do vymazaného pekáče, potřeme máslem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 25 minut.

  • 4

    Šodó připravíme zahřáním mléka, v němž jsme rozmíchali vanilkový cukr a cukr krystal. Když má mléko zhruba 80 °C, zašleháme do něj žloutky a šleháme do zhoustnutí. Krém se nesmí vařit. Na závěr do krému vmícháme rum a zrnka vanilkových lusků.

  • 5

    Upečené buchtičky podáváme přelité šodó krémem.

Komentáře k receptu