Malostranské vepřové kotlety se šunkou a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 50 g Šunka dušená
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 0.1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 406.5 mg
  • Vláknina 889.8 mg
  • Vitamín A 889.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku a slaninu nakrájíme na malé kousky nebo na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji najemno.

  • 2

    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, na několika místech nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm z obou stran prudce orestujeme. Pak je podlijeme pivem a pod pokličkou dusíme, až jsou měkké. V průběhu dušení kotlety obrátíme, podle potřeby přiléváme vodu.

  • 4

    Měkké kotlety vyjmeme z pánve a ve šťávě orestujeme nakrájenou cibuli, šunku a slaninu.

  • 5

    Kotlety dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně směs z pánve a podáváme. Vhodnou přílohou jsou například bramboráčky.

Komentáře k receptu