Kotlety smažené v pivním těstě

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 209.2 mg
  • Draslík 599.3 mg
  • Vláknina 2644.8 mg
  • Vitamín A 2644.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí.

  • 2

    Brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Přidáme k nim nastrouhaný sýr, vajíčka a mouku, přilijeme pivo a vše smícháme do hladkého těstíčka.

  • 3

    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, na několika místech nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a obalíme v připraveném těstíčku.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm zvolna z obou stran usmažíme, až jsou měkké a mají zlatavou barvu.

Komentáře k receptu