Pstruhová pečená pěna
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mrkev kořen
 - 50 g Pórek
 - 800 g Pstruh
 - 9 g Sůl
 - 5 g Sůl
 - 4 g Pepř černý mletý
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 2 g Nové koření celé
 - 100 g Máslo bylinkové
 - 30 g Pažitka
 - 50 g Petržel kořen
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 l Smetana 16% (pochoutková)
 - 1 l Voda pitná
 - 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
 - 3 dl Víno bílé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 806 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 474.4 mg
 - Draslík 561.3 mg
 - Vláknina 2563.4 mg
 - Vitamín A 2563.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykuchané pstruhy vykostíme, odřízneme hlavu a ocas a všechny zbytky dáme do hrnce. Přidáme cibuli, kořenovou zeleninu, pórek, bobkový list, sůl, pepř, nové koření, 3 dl vína a 1 l vody. Vše pozvolna vaříme na mírném ohni 30 minut.
 - 
                                2
Maso z pstruhů rozemeleme, vložíme do mísy a postupně vmícháme vejce, žloutky, smetanu, sůl a pepř. Vzniklou pěnou naplníme máslem vymazané zapékací misky, zakryjeme alobalem, vložíme do pekáče s vodou a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 40 minut.
 - 
                                3
Hotový vývar scedíme, čistý přelijeme do rendlíku a necháme 5 minut povařit, aby se zredukovalo množství na polovinu. Zjemníme smetanou, bylinkovým máslem, dosolíme a dopepříme a necháme přejít varem. Upečené bochánky vyklopíme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.