Zapečený siven se smetanou
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 50 g Pórek
 - 8 g Sůl
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 20 g Petržel - nať
 - 10 g Majoránka
 - 20 g Pažitka
 - 50 g Cibulka jarní
 - 10 g Tymián čerstvý
 - 3 g Pepř bílý
 - 20 g Petržel kudrnka
 - 800 g Siven
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
 - 2 dl Víno bílé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1434 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 100 mg
 - Draslík 256.8 mg
 - Vláknina 5963 mg
 - Vitamín A 5963 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykuchané siveny nasolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a naskládáme do máslem vymazaného pekáče. Posypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a pórkem, zalijeme vínem a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 15 minut.
 - 
                                2
Zatím vyšleháme máslo do pěny, vmícháme prolisovaný česnek, sůl, pepř, bylinky a koření.
 - 
                                3
Upečené ryby vyjmeme a uchováme v teple, výpek z ryb krátce povaříme a vmícháme ochucené máslo a smetanu. Krátce povaříme a hotovou omáčkou přelijeme upečené ryby. Ozdobíme snítkou petrželky.