Ovocný salát s mandlemi a hořčičnou majonézou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 25 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 503.3 mg
- Vláknina 11868.8 mg
- Vitamín A 11868.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.5 mg
- Vitamín E 6.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jablka loupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na tenké dílky a pokapeme citronovou šťávou. Pomeranče a banány oloupeme. Pomeranče rozdělíme na měsíčky a banány na plátky. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. 
- 
                                2Ovoce promícháme v míse, přelijeme zálivkou a povrch zdobíme mandlemi. 
- 
                                3Zálivku připravíme našleháním hořčice s majonézou, cukrem, solí a pepřem. 
- 
                                4Salát podáváme vychlazený. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        