Tatarský biftek z tuňáka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 200 g Tuňák obecný
  • 50 g Olivy černé
  • 50 g Cibulka jarní
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Kapie
  • 1 ks Limetka
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • 0.5 polévková lžíce Bazalka
  • 0.5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 19 mg
  • Draslík 407.3 mg
  • Vláknina 4605.3 mg
  • Vitamín A 4605.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filet z tuňáka očistíme, omyjeme a osušíme. Maso jemně nakrájíme a v míse osolíme, opepříme, zakapeme třemi lžícemi oleje, sójovou omáčkou Kikkoman, přidáme jemně posekanou cibulku a pod fólií necháme asi 10 minut v chladničce marinovat.

  • 2

    V mezičase ve zbylém oleji rozmixujeme bylinky a necháme v chladničce odpočinout. Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semínka a rajčata nakrájíme na měsíčky. Kapii očistíme, vykrojíme semena a papriku nakrájíme na nudličky. Rozpůlené olivy nakrájíme na proužky.

  • 3

    Marinovaného tuňáka zakapeme šťávou z limetky, ochutíme chilli. Je-li třeba, ještě lehce dosolíme a opepříme. Maso servírujeme na střed talíře pomocí vykrajovacích kroužků, do kterých naplníme porci tuňáka. Po obvodu naaranžujeme kapie, rajčata a olivy. Bylinkový olej přelijeme přes zeleninu.

Komentáře k receptu