Karlovarský hovězí guláš

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Smetana 12% (konzumní)
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 477 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 112.5 mg
  • Draslík 226.1 mg
  • Vláknina 3337.8 mg
  • Vitamín A 3337.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme sádlo, orestujeme na něm cibuli a pak přidáme kousky masa a přisypeme mletou papriku. Maso krátce za stálého míchání ze všech stran osmahneme, podlijeme polovinou vývaru, opepříme, osolíme a pod pokličkou dusíme, až je měkké.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme chvíli vařit, pak ji zahustíme moukou, přilijeme zbylý vývar, přimícháme smetanu a ještě asi 15 minut vaříme. Na konci vaření do omáčky vrátíme maso, aby se prohřálo.

  • 5

    Guláš rozdělíme na porce, na každou dáme lžíci zakysané smetany a podáváme.

Komentáře k receptu