Smažené jahody s pomerančovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Jablka
  • 400 g Jahody zahradní
  • 80 g Jahody zahradní
  • 40 g Cukr moučkový
  • 20 g Cukr moučkový
  • 120 g Zmrzlina vanilková
  • 20 g Solamyl
  • 20 g Pomerančová kůra
  • 3 g Máta
  • 10 ml Balsamico ocet
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 1.77 ml Olej rostlinný
  • 200 ml Pomerančová šťáva
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 13.2 mg
  • Draslík 414.5 mg
  • Vláknina 7340.1 mg
  • Vitamín A 7340.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 109.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody nakrájíme na kostičky, mátové lístky posekáme najemno, promícháme, nasypeme do misky, zakápneme octem, přimícháme cukr a necháme odležet.

  • 2

    Bílky s cukrem vyšleháme, celé jahody obalíme v solamylu, potom v bílkové směsi, naházíme do rozpáleného oleje a rychle osmahneme. Vyjmeme z pánve a necháme vychladnout.

  • 3

    Jablka oloupeme, dužinu nakrájíme na kostičky, nasypeme do rendlíku, zalijeme pomerančovou šťávou a povaříme asi 5 minut. Odstavíme, přilijeme citronovou šťávu, přidáme strouhanou pomerančovou kůru, necháme vychladnout a rozmixujeme.

  • 4

    Polovinu omáčky přilijeme k jahodám v misce a polovinu necháme na zdobení.

  • 5

    Doprostřed talířků položíme kopeček jahodové směsi z misky, doplníme smaženými jahodami, kolem ozdobíme pomerančovou omáčkou. Nakonec doplníme kopečkem vanilkové zmrzliny a podáváme.

Komentáře k receptu