Banány v těstíčku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Mouka rýžová
  • 250 ml Voda pitná
  • 300 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 8 ks Banány
  • 4 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1223 kcal
  • Sacharidy 137 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 107 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1481.8 mg
  • Vláknina 22229.8 mg
  • Vitamín A 22229.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 7.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané banány nakrájíme na stejné kousky a v míse je pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Hladkou mouku, rýžovou mouku, prášek do pečiva, solamyl a skořici promícháme v misce. Do směsi postupně vlijeme vodu a vypracujeme řidší těstíčko.

  • 3

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a potom příkon tepla trochu snížíme. Vždy kus banánu napíchneme na vidličku, ponoříme do těstíčka a po okapání vložíme do pánve. Banány smažíme 2-3 minuty po obou stranách dozlatova.

  • 4

    Usmažené banány přendáme lopatkou s otvory na talíř s cukrem a obalíme je.

  • 5

    Banány upravíme na mísu a můžeme podávat se šlehačkou nebo se zmrzlinou.

Komentáře k receptu