Nákyp ze špenátu a uzeného kuřecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 30 g Petržel - nať
  • 400 g Kuřecí maso uzené
  • 700 g Špenát mražený
  • 50 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 706 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 220 mg
  • Draslík 133.5 mg
  • Vláknina 2735.8 mg
  • Vitamín A 2735.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mražený špenát rozmrazíme a necháme trochu okapat. Dáme do kastrůlku, přilijeme 1 dl osolené vody a špenát podusíme 10 minut. Do vhodné kuchyňské nádoby vlijeme 2 dl vody, namočíme do ní na kousky nakrájené rohlíky. Následovně je vymačkáme a přidáme do kastrůlku se špenátem. Přimícháme také 70 g másla a ihned vmícháme žloutky. Častým mícháním zahříváme do rozpuštění másla.

  • 2

    Špenát dochutíme solí, pepřem, zázvorem a tymiánem. Dáme také oloupaný a na tenké kolečka nakrájený česnek a na malé kostičky nakrájené uzené maso. Nakonec zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh, nasekanou petrželovou nať a špenát odstavíme ze sporáku.

  • 3

    Zapékací formu vymažeme olejem a připravené těsto přeložíme do formy, kterou vložíme ho horké trouby. Při střední teplotě pečeme 30 minut.

  • 4

    Upečený nákyp vyjmeme z trouby, necháme 5 minut odpočinout a potom nakrájíme na porce. Každou porci těsně před podáváním pokapeme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu