Hovězí oháňka s hořčičnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 195 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 40 g Křen
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 8 g Sůl
  • 3 g Sůl
  • 50 g Česnek
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 2 g Nové koření celé
  • 60 g Hořčice plnotučná
  • 3 g Pepř černý celý
  • 120 g Kosti hovězí morkové
  • 400 g Hovězí oháňka
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 935 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1083 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 129.4 mg
  • Vláknina 4991 mg
  • Vitamín A 4991 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí oháňku a na špalíčky nařezanou morkovou kost vložíme do hrnce, přisypeme pokrájenou kořenovou zeleninu, přidáme celý pepř, nové koření, osolíme, zalijeme vodou a vaříme velmi zvolna nejméně 2 a půl hodiny. Scedíme, oháňku nakrájíme na silnější kolečka, z kostí vyndáme morek, promícháme s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí a směs vrátíme do kostí.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Rozředíme půl litrem vývaru z oháňky, promícháme a povaříme asi 20 minut. Přimícháme hořčici, struhaný křen, podle chuti dosolíme, zjemníme smetanou a povaříme asi 5 minut do zhoustnutí.

  • 3

    Doprostřed talířů položíme nastojato kost s morkovou směsí, kolem dokola obložíme kolečky vařené oháňky a všechno přelijeme hořčičnou omáčkou.

Komentáře k receptu