Hovězí oháňka v pivní omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 100 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 kg Hovězí oháňka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2194 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 104.4 mg
  • Vláknina 2136.3 mg
  • Vitamín A 2136.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nasekáme na menší kousky a orestujeme v kastrolu na rozpáleném oleji. Vyjmeme a uchováme teplé.

  • 2

    Do kastrolu vložíme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova. Vrátíme zpět maso, podlijeme pivem, trochou vody, přidáme rajčatové pyré a koření a na mírném ohni podusíme cca 45-60min. Zhruba 15min před dokončením přidáme mouku rozmíchanou ve vodě.

  • 3

    Podáváme např. se širokými nudlemi.

Komentáře k receptu