Salát z fazolí, cizrny a oliv

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 80 g Rajčata
  • 60 g Olivy černé
  • 50 g Cibulka jarní
  • 100 g Okurka salátová
  • 120 g Fazole červené
  • 120 g Cizrna
  • 70 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 164.3 mg
  • Vláknina 3105.5 mg
  • Vitamín A 3105.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu s fazolemi necháme přes noc namočené ve vodě, poté osolíme a vaříme doměkka.

  • 2

    Cibuli, rajče a okurku nakrájíme na kolečka, jarní cibulky posekáme najemno, olivy rozpůlíme, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 3

    Uvařené fazole s cizrnou scedíme a necháme okapat. Vychladlé fazole smícháme s ostatními surovinami a pod fólií necháme v chladničce odležet.

Komentáře k receptu