Salát z fazolí, čočky a žampionů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 400 g Fazole cannellini
  • 500 g Čočka sterilovaná
  • 350 g Artyčoky sterilované
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Cibulka jarní
  • 200 g Salát hlávkový
  • 250 g Jogurt bílý
  • 20 g Bazalka
  • 400 ml Voda pitná
  • 12.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 772 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 0.9 mg
  • Draslík 1234.2 mg
  • Vláknina 41626 mg
  • Vitamín A 41626 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a pokrájené fazolky vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 6 minut. Poté scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Čočku, fazole a artyčoky slijeme a necháme okapat. Artyčoky nakrájíme na čtvrtky. Žampiony a cibulky čistíme a nakrájíme na plátky, bazalku obereme na lístky, salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat.

  • 2

    V misce promícháme jogurt, citronovou šťávu, sůl, pepř a hořčici dohladka.

  • 3

    Fazole, čočku, artyčoky, žampiony a bazalku promícháme se zálivkou a servírujeme na listech salátu.

Komentáře k receptu