Paprika opečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 64 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 308.9 mg
 - Vláknina 7805 mg
 - Vitamín A 7805 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 131.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme papriky, rozkrojíme je na čtvrtiny a odstraníme z nich bílé žebroví a semínka. Na pánvi si rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a papriky na něm 10 minut opékáme. Slupkou je necháváme dospodu na pánvi. Pak je vyndáme a sloupneme slupku.
 - 
                                2
Na tenké lupínky si pokrájíme oloupaný česnek. Olivový olej promícháme s octem, směs vlijeme na pánev a prohřejeme. Přihodíme oloupané papriky společně s česnekovými lupínky a přidáme nadrobno nasekaný tymián. Opečeme papriky doměkka, pak je ještě osolíme a ve směsi marinujeme.