Hrušky v rumovém krému

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Hroznové víno
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 40 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 40 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 150 g Smetana ke šlehání 30%
  • 40 ml Rum
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Hrušky
  • 1.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 155.7 mg
  • Draslík 250.7 mg
  • Vláknina 8853.3 mg
  • Vitamín A 8853.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1 l mléka vlijeme do hrnce, hned přidáme žloutky, cukr a za stálého šlehání přivedeme k varu. V 0,5 l studeného mléka rozšleháme pudinkový prášek a přilijeme ho do vařícího se mléka. Dohromady vaříme do zahoustnutí hladkého krému. Hotový krém odstavíme, za stálého míchání v něm rozpustíme máslo a vlijeme rum. Potom krém necháme vychladnout. Během chladnutí promícháme.

  • 2

    Hrušky oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které rozdělíme do vysokých skleněných pohárů. Do každého poháru dáme připravený krém. Poháry s krémem dáme do lednice vychladit.

  • 3

    Těsně před servírováním každý pohár ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, rozpůlenými bobulkami hroznového vína a drobně nasekanými ořechy. Hotový dezert ihned podáváme.

Komentáře k receptu