Bernské sýrové plátky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 666 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1014 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 204.7 mg
- Draslík 219.7 mg
- Vláknina 8121 mg
- Vitamín A 8121 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Plátky chleba potřeme máslem a tou stranou je rozložíme do pekáče a zakapeme smetanou. V míse smícháme strouhaný sýr, žloutky, mléko a třešňovici, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. 
- 
                                2Nakonec vmícháme sníh z bílků a vzniklou hmotu rozprosřeme na chlebové plátky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 15 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        