Bernské sýrové plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 5 g Sůl
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 3 g Pepř bílý
  • 70 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 8 plátek Chléb toastový
  • 1 polévková lžíce Griotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1014 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 204.7 mg
  • Draslík 219.7 mg
  • Vláknina 8121 mg
  • Vitamín A 8121 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky chleba potřeme máslem a tou stranou je rozložíme do pekáče a zakapeme smetanou. V míse smícháme strouhaný sýr, žloutky, mléko a třešňovici, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.

  • 2

    Nakonec vmícháme sníh z bílků a vzniklou hmotu rozprosřeme na chlebové plátky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 15 minut.

Komentáře k receptu