Skopová pečeně domácí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Skopová kýta
  • 60 g Slanina vepřová
  • 40 g Tuk
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 16 ks Šalotka
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 4 ks Karotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1119 kcal
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 127 g
  • Cholesterol 19.7 mg
  • Draslík 2665.8 mg
  • Vláknina 8570.8 mg
  • Vitamín A 8570.8 mg
  • Vitamín B6 2.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso odblaníme a zbavíme šlach. Upravíme je na plát a potřeme nádivkou z nasekané cibule, petrželky, soli, pepře, utřeného česneku a tymiánu. Plát zavineme a stáhneme provázkem.

  • 2

    Maso potřeme solí a pepřem, na pekáči ze všech stran zprudka opečeme a v troubě pečeme do poloměkka.

  • 3

    Přidáme celé očištěné šalotky, karotku a nudličky slaniny. Za občasného polévání maso dopečeme.

  • 4

    Odstraníme provázek, maso nakrájíme na tenké plátky a obložíme zeleninou a slaninou.

Komentáře k receptu