Šumavské topinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1950 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 20 mg
 - Draslík 40.5 mg
 - Vláknina 420 mg
 - Vitamín A 420 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci si přivedeme k varu vodu se solí (1-2 lžíce - voda musí být hodně slaná). Polosuché plátky chleba opečeme dozlatova v topinkovači. Silně je potřeme oloupaným česnekem a ponoříme je na několik sekund do horké slané vody. Jakmile je vyjmeme a necháme okapat, zabalíme je poskládané do čisté bavlněné utěrky a necháme je několik minut zapařit. Poté je z utěrky vyjmeme a hned potíráme rozehřátým husím sádlem. Podáváme je hned teplé.