Srbské závitky
Suroviny
- 60 g Salám měkký
 - 40 g Slanina vepřová
 - 600 g Hovězí maso zadní
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Rajčata
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 399 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 102.7 mg
 - Draslík 178.4 mg
 - Vláknina 1964.8 mg
 - Vitamín A 1964.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.5 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji najemno. Rajče omyjeme a rozkrojíme na čtvrtky. Slaninu a salám nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na čtyři plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Na plátky masa rozložíme nakrájenou slaninu, salám, papriku a rajče, pevně je stočíme do závitků, zajistíme proti rozbalení párátky a obalíme v mouce.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli, přidáme závitky a prudce je opečeme ze všech stran. Pak je podlijeme pivem a přikryté pokličkou dusíme, až jsou měkké. Během dušení závitky obracíme a přiléváme vodu.
 - 
                                4
Závitky podáváme teplé, přelité šťávou z pánve.