Bifteky na pivě se žampióny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 200 g Žampiony - sterilované
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 355 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 589 mg
  • Vláknina 2439.8 mg
  • Vitamín A 2439.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 73.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sterilované žampióny opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.

  • 2

    Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme, naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme trochou oleje.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme zbylý olej a bifteky na něm zprudka osmažíme z obou stran. Upečené přendáme na teplý talíř a uchováme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.

  • 4

    Do výpeku v pánvi přidáme máslo a osmažíme v něm žampióny. Pak je podlijeme pivem a krátce pod pokličkou dusíme, přimícháme smetanu a povaříme.

  • 5

    Bifteky na servírovacích talířích přelijeme šťávou se žampióny a podáváme.

Komentáře k receptu