Srnčí bifteky na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Srnčí kýta
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Kompot brusinkový
  • 100 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 149.1 mg
  • Vláknina 2932 mg
  • Vitamín A 2932 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z očištěné a omyté srnčí kýty nakrájíme 4 bifteky, naklepeme je, potřeme částí oleje a necháme v chladničce do druhého dne odležet.

  • 2

    Připravené bifteky osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Maso vyjmeme na nahřáté talíře.

  • 3

    Olej od pečení slijeme a na pánev přidáme 20g másla a mouku, osmahneme a zalijeme 4 lžícemi vody a vínem. Osolíme, vložíme nakrájené, na másle osmažené žampiony a šťávu povaříme do zhoustnutí. Nalijeme na bifteky, které poklademe oloupanými kolečky citronu a brusinkovým kompotem.

Komentáře k receptu