Omeleta s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 300 g Vepřová uzená plec
  • 150 g Čekanka
  • 150 g Salát Polníček
  • 300 g Šrucha zelná
  • 120 ml Mléko plnotučné
  • 80 ml Olej olivový
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 9 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1078 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 600 mg
  • Draslík 300.9 mg
  • Vláknina 3186.8 mg
  • Vitamín A 3186.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 188.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polníček, šruchu a čekanku opláchneme, maso nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, kopr nasekáme najemno. Vejce rozšleháme s mlékem.

  • 2

    Polníček se šruchou a čekankou vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 6 minut, poté scedíme a necháme okapat. Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a chvíli smažíme. Poté vmícháme polníček, šruchu, čekanku a kopr. Zalijeme vejci s mlékem, osolíme, opepříme a pod poklicí na mírném plameni smažíme zhruba pět minut. Podáváme horké.

Komentáře k receptu