Těšínské hovězí závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 156 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 112 mg
 - Draslík 36.2 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme studenou vodou, osušíme, naporcujeme na plátky, z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Na plátek masa položíme párek, maso zavineme tak, aby párek na obou stranách vyčníval a závitek omotáme pevnou nití.
 - 
                                2
V zapékací míse rozehřejeme máslo a závitky ze všech stran prudce opečeme, pak přilijeme pivo a vodu a vaříme je doměkka.
 - 
                                3
Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme a postupně přimícháme rajčatový protlak a zakysanou smetanu. Omáčku krátce převaříme a dochutíme pepřem a solí. Závitky vložíme zpět, prohřejeme je a podáváme přelité omáčkou.