Slaný koláč s čerstvým fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 876 kcal
 - Sacharidy 114 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 339 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 3 mg
 - Draslík 538.7 mg
 - Vláknina 8152.3 mg
 - Vitamín A 8152.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na náplň jemně nasekáme opraný fenykl, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, jemně nakrájenou cibuli a dobře promícháme, až fenykl pustí šťávu.
 - 
                                2
Na těsto v míse smícháme prosátou mouku se solí a Solamylem, do důlku vlijeme olej, vodu a citronovou šťávu. Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme hodinu odpočinout.
 - 
                                3
Odpočinuté těsto rozdělíme na dvě části, z každé vyválíme placku. Formu vymažeme máslem, vyložíme jednou plackou těsta, poklademe náplní, přikryjeme druhou plackou, okraje dobře spojíme, těsto potřeme olivovým olejem a pečeme zhruba hodinu v troubě předehřáté na 180°C.