Kůzlečí maso s bylinkami a těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 500 g Nudle vaječné
  • 50 g Pyré rajčatové
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Muškátový oříšek
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 kg Kůzlečí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 833 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 448 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 260 mg
  • Draslík 1656.2 mg
  • Vláknina 8725.5 mg
  • Vitamín A 8725.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kůzlečí maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Maso vložíme do vroucí vody a vaříme, až je maso téměř měkké. Během vaření pečlivě sbíráme pěnu. Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vývar odložíme.

  • 3

    Okapané maso smažíme na oleji dozlatova. Poté přilijeme litr vývaru, bouquet garni, sůl a celé muškátové oříšky. Vaříme na mírném plameni. Po čtvrt hodině vyjmeme bylinky, vmícháme rajčata, pyré a těstoviny. Po deseti minutách hrnec odstavíme a pod poklicí necháme těstoviny dojít.

  • 4

    Směs podáváme ochucenou mletým pepřem.

Komentáře k receptu