Sardinky plněné cibulovou směsí a marinované

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Bazalka
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 125 ml Víno červené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 8 ks Sardinka obecná
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Feferony
  • 4 ks Bílá cibulka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.6 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 116 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 206.3 mg
  • Vláknina 3603.8 mg
  • Vitamín A 3603.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardinky omyjeme ve vodě a osušíme na utěrce. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a nasekanou cibuli a česnek na ni vhodíme. Počkáme, dokud nezesklovatí, a pak přidáme nasekanou petrželku.

  • 2

    Sardinky osolíme a opepříme. Vnitřek břicha potom naplníme opečenou směsí cibule a česneku. V misce s moukou jednotlivé ryby obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme na něj naplněné a obalené sardinky. Opečeme je z obou stran. Potom je vyndáme z pánve a vložíme do větší nádoby.

  • 3

    Na pánev s připečeninami vlijeme ocet a víno a tím připečeniny rozředíme. Pak do směsi octa a vína přidáme tymián, bobkový list a nadrobno nasekanou feferonku. Směsí potom zalijeme sardinky v nádobě. Přikryjeme nádobu alobalem a vložíme do ledničky, kde sardinky necháme minimálně jeden den marinovat.

  • 4

    Než budeme sardinky servírovat, spaříme ve vroucí vodě rajčata a oloupeme z nich slupky. Oddělíme od nich semínka a pak dužinu pokrájíme na drobné kostičky. Bílé cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Servírujeme studené sardinky posypané rajčatovými kostičkami a cibulovými kolečky. Nakonec zasypeme ještě nadrobno posekanou bazalkou.

Komentáře k receptu